Komplex fejlesztési program

Írta: admin, 2010. ápr. 30.
Pályázati támogatás

NYDOP-5.3.1/2F-2f-2009-0001


Fertőszentmiklós Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-Magyarországi Operatív Program „Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése” pályázatán uniós támogatásban részesült, amelynek célja a 


„Változó Világ Tükrében!”
A fertőszentmiklósi mikrotérségi központi feladatokat ellátó
általános iskola komplex fejlesztési programja


Projekt összköltsége: 220.190.008,- Ft
Támogatás mértéke:  198.171.007,- Ft
 

A Támogatási Szerződés 2009. július 7-én került aláírásra.


A projekt megvalósulásának célja:
Projektünk célja egy komplex fejlesztés megvalósítása. A megújult tárgyi környezet hozzájárul a gyermekek méltányos oktatási körülményeinek megteremtéséhez, ill. az akadálymentesítés révén lehetővé teszi az integrált oktatás-nevelést. A tantermek belső megújulása, az IKT fogadásának kiépítése a modern pedagógiai módszerek elérhetőségét biztosítják. A tanárok továbbképzési programokon keresztül jutnak ezen módszerek alkalmazásához szükséges kellő kompetenciákhoz.


Közvetlen céljai:
- Intézmény alsó és felső tagozatát működtető két épület komplex felújítása, utóbbi bővítése és teljes körű akadálymentesítése
- Eszközbeszerzések révén a higiénikus, egészséges és korszerű környezet megteremtése, fejlesztő pedagógiai eszközök beszerzése által az integrált oktatás minőségi fejlesztése
- Az intézmény IKT eszközök és módszerek fogadására való alkalmassá tétele
- Fejlesztő szoba fejlesztésén keresztül az SNI gyermekekkel való foglalkozások hatékonyságnövelése
- Könyvtár berendezésének felújításával a gyermekek kultúrához kötődő viszonyának javítása, kihelyezett órákra való alkalmassá tétele
- Kerékpártárolók kialakításával a gyermekek kerékpárjainak kulturált elhelyezése válik megoldottá (településen belül, és települések közt szinte 100%-ban kialakított a kerékpárút hálózat, amelynek napi forgalma meghaladja a 100 főt.)
- Iskolánknak szeretnénk egy új arculatot adni, és ezen arculati elemek felhasználásával népszerűsíteni mind az írott, mind az elektronikus sajtóban – ehhez kapcsolódóan az osztrák iskolák „hálózatba épített”, digitális honlap és adatbázis rendszerének egy kísérleti jellegű bevezetését, kialakítását céloznánk meg osztrák kollégák bevonásával.

 

Fertőszentmiklós Általános iskolabővítés és felújítás
m ű s z a k i     t a r t a l m a


Fertőszentmiklós város Önkormányzata pályázati és saját forrás bevonásával felújítja és bővíti az Általános iskola épületét, valamint jelentős eszközbeszerzést végez.
A beruházás keretében megújul mind a régi mind az új iskolaépület valamint a tornacsarnok, a csarnoköltözők, és a konyha épület is külsőleg felújításra kerül.
Bővítményként egy új szárnnyal bővül a tornacsarnok, mely egy lelátót, valamint edző termeket és szociális blokkokat tartalmaz, és egy tanmedence is kialakításra kerül ezen épület részben. A teljes épületegyüttes komplex akadálymentesítése is megoldódik, mely mind a mozgás, mind a látás és mind a hallássérültek intézményi életét könnyíti meg. A meglévő csarnok is teljes külső-belső felújításon esik át. Az ingatlan belső udvara is megújul, térburkolatot új fedett kerékpártárolókat és burkolt gépjármű parkolót kap.


- A régi iskola épület nyílászárói tetőhéjazata belső burkolatai ajtói teljesen kicserélődtek. 
Az épület új elektromos rendszert, ill. világítás kapott, valamint teljesen felújításra kerültek a vizes blokkjai. Az épület födém hőszigetelést kapott és a külső homlokzata is teljesen megszépült. Az épületben új egységként két akadálymentes wc került kialakításra, valamint egy lift beépítésével oldódott meg a az udvar és a szintek közti akadálymentes közlekedés. Mind a hallás és mind a látássérültek is probléma mentesen használhatják az épületet.  Az épületben lévő szolgálati lakás is megújult belsőleg.


Az új iskolaépület vizes blokkjai is megújulnak, szintén két akadálymentes wc kerül kialakításra, valamint a belső világítása is újra cserélődik. A belső burkolatok a látássérültek részére vezető sávokkal kerülnek ellátásra, valamint indukciós hurkok épülnek ki a hallássérültek számára, és a szintek közti akadálymentes közlekedés szintén lift beépítésével oldódik meg.
Az épület külső homlokzata is megújul, valamint a tető bádogos szerkezetei is cserélődnek. Az épület körüli elöregedett közmű hálózat is kiváltásra kerül új rendszer kiépítésével.


A tornacsarnok épülete is új külső homlokzati panel burkolatot kap, és az épületben új sportpadló burkolat készül. A csarnok fűtését radiátorok helyett sötétsugárzókkal oldják meg, és a csarnokot kiszolgáló öltözők és vizesblokkok is teljesen felújításra, akadálymentesítésre kerülnek. Ezen megújulás új gépészeti vezetékeket-szerelvényeket, szanitereket és burkolatokat takar. A teljes épületegyüttes fűtése melegvíz ellátása is a mai kor elvárásainak megfelelő technológiát kap, mind napelemek mind pedig kondenzációs gázkazánok fűtik télen az épület együttest.


- Az újonnan épülő torna csarnok bővítményében kap helyet egy lelátó, egy tanmedence tér,  edző terem, valamint ezeket kiszolgáló szociális egységek, azaz öltözők, zuhanyozók, wc-k. Ezen épületrészek is teljes körű akadálymentesítést kapnak.


- Az iskola konyha és étkező épület is új, önálló fűtést kapott, valamint a külső homlokzata került megújításra. Az épület főbejárati ajtaja is cserére került korszerű műa. nyílászáróra.


- Az iskola belső udvarán egy fedett terasz rész kerül kialakításra, valamint több száz m2-nyi térburkolat járda készül. Az udvaron 2 db. új fedett kerékpártároló is helyet kap. Új burkolt gépjármű parkolók kerülnek kiépítésre, valamint egy mozgássérült gépjárműparkoló is helyet kap.

 


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kapcsolódó képek

Diákblog

Gyereknap

Írta: Balázs, 2018. máj. 31.

Hétfőn ünnepeljük a gyereknapot! Minden osztály érdekes programon vesz részt.

Képgalériák

Határtalanul program

dht

Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola - Fertőszentmiklós

OM: 030670
Székhely: 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 41-42.
Tel.: 99/544-178, Fax.: 99/544-179
Mobil: +36 20 438 2744
E-mail: fszisk@aplusnet.hu
Igazgató: Szántó Zoltán

Petőházi Tagintézmény

Cím: 9443 Petőháza, Kinizsi P. u. 21.
Tel.: 99/382-091
E-mail: petohaza.iskola@gmail.com
Tagintézmény-vezető:
Sass Andrásné

A projektről

Azonosító száma: NYDOP-5.3.1/2F-2f-2009-0001
Projekt neve: „Változó Világ Tükrében!” A fertőszentmiklósi, mikrotérségi központi feladatokat ellátó általános iskola komplex fejlesztési programja”
Projekt leírás: itt olvasható

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Fertőszentmiklós Város Önkormányzata
9444. Fertőszentmiklós, Szent István u. 19.
Tel: 99-544-510
E-mail: fertoszentmiklos@fertoszentmiklos.hu
Weblap: www.fertoszentmiklos.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. 1016. Budapest, Gellérthegy utca 30-32. Weblap: www.vati.hu

A weboldalt készítette: